Al acht jaar woorden raden op Galgje.com

Op 5 februari 2004 ging Galgje.com voor het eerst live voor het grote publiek. Nu 8 jaar later zijn wij uitgegroeid tot een echte bekende onder de spelletjes websites.

De cijfers

Sindsdien zijn er ongeveer 1.6 miljoen spelletjes gestart, waarvan er 420.000 woorden geraden zijn. Gemiddeld waren er 5 fouten per woord nodig om een woord te raden. Bij elkaar is er voor meer dan 1000 uur aan spelletjes gespeeld. Onze meest trouwe speler Juultje heeft in totaal al 24.368 woorden geraden in een gemiddelde tijd van 7,6 seconden.

Grote veranderingen

In 2009 hebben we de Google Gadget gelanceerd en kan je het spel dagelijks spelen via je iGoogle homepage.

In 2011 is het bekende woordspelletje ook bereikbaar geworden via het domein galgje.nl en kan je ook worden raden via onze Facebook game. Voor wie ons nog niet heeft toegevoegd, doe het nu. Als experiment hebben wij ook de mogelijkheid toegevoegd om het spelletje te spelen via Twitter.

Afgelopen maand heeft de website een cosmetische verandering ondergaan zodat we weer een frisse uitstraling hebben. Naast een cosmetische aanpassing hebben wij ook een wijziging gedaan waardoor het in 2012 mogelijk gaat worden om woorden in verschillende categorieën te raden. En wellicht is het je al opgevallen dat je nu ook de betekenis van woorden kunt zien.

Toekomst

Voor 2012 staat voor ons op het programma om Galgje naar je mobiele telefoon te krijgen zodat je via een mobiele App kan spelen. Het bedrijf Keen On Apps gaat ons daarbij helpen.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Advertentie